Monday, September 3, 2007

Tiokamp - pyttsan!!

Ett VM i friidrott har precis avslutats i det fina landet Japan. Golden Leaguegalorna står som spön i backen på tv'n och Finnkampen går av stapeln nu i helgen. Men allt det är övergående - det finns en säsong för det där.

Något som inte är övergående är den mångkamp som pågår här på hemmaplan. Mångkampen vid namn Mariko Grape. Den, den är inte lätt att bemästra. O den stackaren (Mr M) som gett sig in i den här leken - han vet nog inte vad han har framför sig. Stackare. Faktiskt!

För det första så vet man inte hur många grenar den innehåller - det dyker upp nya (utmaningar vill jag kalla det, men egentligen är det väl hinder) hela tiden. Och att man håller på med en gren betyder inte att man stöter på nästa gren utan att den pågående är avslutat. Här gäller det att vara förberedd och hänga med. Fast det går inte att förbereda sig på något eftersom tävlingsledningen (läs Mariko) gör lite som den vill. Muta tävlingsldningen med god mat, dricka, godis samt fina presenter går bra och ger extra poäng, men det är inget ihållande. Tävlingsledningen har mycket kort minne. Dessutom kan god dricka (läs alkohol) framkalla DAMP samt ADHD, vilket kanske inte är bra för orken i mångkampen.

Till råga på allt är tävlingsledningen uppvuxen som lillasyster och därmed av släktet retstickor. Det släktet vet precis hur man retar gallfeber på folk och får folk att fullständigt gå i spinn och sedan se oskyldiga ut. Slugt och smart - mkt uttänkt!

Jag vet inte om man ska informera Mr M om allt detta. Tyvärr tror jag inte att det finns något slut på kampen - den kommer alltid att pågå. Retstickan kommer alltid att hålla låda när det både passar och inte passar. Men o andra sidan - he is in for the ride of his life. Eller är det bara tävlingsledningen som tycker det. Så jäkla kul är det kanske ändå inte. Borde kanske ge honom chansen att istället springa för livet. Fast o andra sidan är han redan körd - tävlingsledningen sätter upp reglerna. Det är lite som att sitta fast i gyttja. Ju mer du rör dig och försöker komma loss, desto djupare hamnar du i skiten. O dessutom är man med i leken, får man leken tåla. Fast det gäller junte för lillasystrar såklart - det har det aldrig gjort. Vi gör lite som vi vill. Fråga själv mamma o pappa...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home