Thursday, August 16, 2007

Relationer vs IKEA.

Relationer är märkligt. Det är mycket svårt och ibland helt obegripligt. Man väljer själv sin partner bland mosaiken av män som rör sig därute. Män ska vara en kombination av det mesta för att det skall funka. De ska vara av rätt färg, form och ha tillhörande specialeffekter eller gadgets. Sedan är det liksom bara att o se hur det passar och hur länge det håller.

Relationer är precis som IKEA-möbler. Ibland finns alla delar, bitar och skruvar med och det blir ett fint bygge. Men ibland är det något som fattas eller så är en skruv lös. Det är ett jäkla meck oavsett. Och ett svettigt jobb. Alla vet ju att man tror man kan bygga ihop det där skrivbordet eller videobänken eller vad det nu är man krängt, på maximalt 20 minuter. Hur svårt kan det vara? Man bara läser instruktionerna och sedan använder man de medföljande mejslarna och skruvar ihop skiten. Yeah right! Det är obegripliga (ingenjörer) varelser (män) som designat och konstruerat möblerna, så hur kan det då vara lätt? Min kollega M hade ett förfärligt meck med sin Tv-bänk med medföljande dörrar. O då var det typ 8 stora bitar att skruva ihop...

Vad skall man välja att mecka med dårå? Relationer eller IKEA? Rent krasst kan man junte vara utan något av det. Nu säger alla säkert att de hade valt IKEA för det är trots allt så mycket enklare och det har ju aldrig gått så fel eller tagit så lång tid egentligen. MEN AHA! Har man inte råkat ut för IKEA-haveri någon gång, så är det bara en tidsfråga innan det fullständigt går åt pipsvängen. Så är det bara eftersom det är obegripliga (ingenjörer) varelser (män) som konstruerat dem.

Detta till trots, hade jag meckat med relationer. Det är i alla fall spännande och inte så förutsägbart som tråkiga IKEA-möbler. Oavsett, så blir man verkligen inte klok på något av det, så varför inte hålla på med något levande som kan ge lite mothugg och glädje i vardagen. Och dessutom kan man, men berätta det inte för någon, alltid lura mannen till att det är han (eftersom han är så himla duktig) som ska skruva ihop de där förbannade möblerna som bara tar maximalt 20 minuter. Allt detta medan man själv är ute med väninnorna och roar sig kungligt på stan...

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Relationer & IKEA är ett begrepp som jag har fått erfara.Enligt min utsago är det inte bara IKEA-möbler som trillskas. Allt som består av olika delar när man får det kan bli hur fel som helst, det värsta var dock IKEA och deras byrå malm som tvingade oss till Väla 4 gånger innan det blev just en byrå. Klarar relationen en sådan ihopbyggnad med allt vad "denna skruven SKA PASSA här" & " Fan jä.la hel.... punktering på bilen hem från IKEA" & "Aj som f.. (När man i ett tappert försök asar med sig hela byrån i dess alla beståndsdelar till just IKEa men råkar dess imellan sätta ner åbäket på de små hjälplösa fingrarna). Idag kan man skratta åt det, det som inte dödar förhållandet härdar det. Är det inte så man säger.
Ps. innehar nu två byråer malm.

Det positiva med IKEA är väl att det finns en manual att följa även om den inte alltid stämmer. Har inte sett ngn kille än som kommit med ngn manual bifogad. Kanske lika bra det.

August 20, 2007 at 5:45 AM  
Blogger Mariko said...

Jag kommer ihåg din ilska över den där byrån...

August 20, 2007 at 12:30 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home